Kapros-túrós torta

  • 2016.02.19.
  • 4

Ez a süti lényegében Bíró Lajos újragondolt kapros-túrós lepényének az általam módosított változata. Anno elkészítettem az eredetit, nem volt rossz, de nekem túlzottan édes volt. Azóta feleannyi cukorral készítem, illetve az alapon is változtattam. Ehhez teljes kiőrlésű lisztet és egy ízesebb cukrot, kókuszcukrot használok. Amúgy ez a süti lényegében egy túróval gazdagított, kaporral aromatizált sajttortaként is felfogható. Jól hozza a hagyományos kapros-túrós lepény ízét, de még üdébb, különlegesebb, gazdagabb ízű. Mondhatni, majdnem sütés nélkül, illetve minimális sütéssel elkészíthető. Ami különlegessé teszi, a minőségi alapanyagokon mellett az, hogy nem a szokásos egyen-keksz alapot készítjük el hozzá. A kellemesen karamellás ízű mogyorós-diós alap jól működik a könnyű habos túróval a tetején. Nyáron díszíthetjük a tetejét némi mézzel és ízlés szerint szórhatunk rá némi kaporvirágot. Kapor imádóknak kötelező, igen könnyen elkészíthető sütemény.:)

[...] Bővebben!