Három Michelin csillagos töltött padlizsán?

  • 2015.11.13.
  • 0

Azt nem tudom, hogy ez a padlizsán hány csillagos, de a séf, akié ez a recept, annak három is van belőle. Ő, Geert van Hecke, aki a De Karmeliet nevű éttermet vezeti Brugge-ben. Aki Belgiumba készül, ne hagyja ki ezt szép kis várost. Jó, tudom, ezekkel a padlizsános receptekkel is Dunát lehetne rekeszteni, de garantálom, ha ezt jól elkészíted ugyanúgy beájulsz tőle, mint az a bizonyos imám. :) Létezik ugyanis egy ilyen nevű finom török töltött padlizsán az Imam bayildi (Ájult imám).

Mostanában keveset írok, pedig annyi jó receptem van és nagyon sok jó ételt is csináltam a nyáron, és talán lassan már lehet mondani, az ősz folyamán is, hogy sosem fogom utolérni magam. Ezt az ételt is már jóval előbb ki akartam posztolni, mert nagyon finom. Sajnos ilyenkor már nem nagyon van jó padlizsán, de azért még itt-ott beszerezhető egy-két jobb fajta. Nekem még van egy a hűtőben, de az most valószínűleg egy pizzára fog kerülni. :) Utána már nem készítek padlizsános ételt. Nem kell megijedni, mert annak ellenére, hogy ezt a töltött padlizsánt egy három csillagos séf alkotta meg, nagyon könnyű elkészíteni. Egyik kedvenc padlizsános ételemmé vált, legalább két éve folyamatosan készítem padlizsán szezonban. Az viszont fontos, hogy a hozzávalók valóban jó minőségűek legyenek és bizonyos hozzávalókat tényleg kézzel vágjuk egyenletesen apróra és ne használjunk aprítógépet. Lehet előétel, főétel, de akár köret is valami sült mellé.
[...] Bővebben!