Sült csirkecomb gombamártással, medvehagymás - juhtúrós raviolival

  • 2013.05.03.
  • 8

Most inkább a ravioliról ejtenék pár szót, mert ennél az ételnél a csirkecomb csak egyfajta plusz protein löket, mivel ez a „köret” a gombamártással is remekül működik, mint komplett fogás. A ravioli is az a töltött tészta, amibe szinte bármi (illetve, bármi azért nem) kerülhet töltelék gyanánt, csak a fantáziánk szabhat határt. A fantázia nálam most a juhtúróig és a medvehagymáig terjedt, mivel én ezt most egy kellemesen tartalmas gombamártással szándékoztam tálalni. Vettem hát a piacon jóféle házi juhtúrót (nagyon finom, nem túl csípős), gondoltam ebből jó töltelék lesz a raviolihoz egy kis friss tehéntúróval és természetesen a medvehagymával. Szerintem medvehagymához kevésbé illik az édeskés olasz ricotta, az inkább való a spenóthoz. Összességében az étel (a csirkecombbal) nagyon finom lett. A ravioliban a lágy, de karakteres túró íze és a medvehagyma finom fokhagymás aromája jól harmonizál a markáns ízű gombamártással, ami még a csirkéhez is nagyon passzol.

[...] Bővebben!