Füstölt paprikás Stroganoff csirkemell pirított galuskával
- 2013.04.26.
- 7
Nem az a klasszikus Stroganoff, már csak azért sem, mert az bélszínből készül, mint a Gundel-tokány, és ha manapság érett bélszínhez jutok, nincs szívem feltrancsírozni. Gordon Ramsay egy receptje ihlette ezt az ételt. Egyszer már régebben megcsináltam az eredeti recept szerint, nem volt rossz, de ez így szerintem sokkal finomabb. Amit viszont azóta is gyakran készítek, az a galuska megpirítva, tejjel, vagy tejszínnel. Nagyon jó lesz így a textúrája, ráadásul én mindig kézzel, kiskanállal szaggatom. Bátran ajánlhatom bármihez, amihez galuskát illik adni. Ránézve az összetevőkre azt gondolhatnánk, hogy ez is csak egy paprikás csirke féle étel, pedig teljesen más az ízvilága és ezt alapvetően a spanyol füstöltpaprikának köszönheti. Érdemes elkészíteni, mert egyszerűen és elég gyorsan megvan.
[...] Bővebben!
A szerzőről
A fickó fakanállal