Kacsamell-práddal töltött csirkecomb, karfiolos rizottóval és pecsenyelével

  • 2013.04.06.
  • 3

Adva volt két kisebb egész tanyasi csirkecomb – gondolkoztam mi készüljön belőle, mert nem akartam csak úgy simán megsütni. A mélyhűtőben pedig még volt egy fél kacsamell, amit már egy ideje el akartam valaminek készíteni, de így - fagyasztottan, majd felolvasztva, ráadásul, csak egy darab, - nem nagyon akaródzott. Ekkor beugrott, hogy prád (töltelék) lesz belőle, amihez elég ha 0°C-ig felengedem és ráadásul még ott a bőre is, azt kisütöm és ezzel töltöm meg a combokat. Köretnek karfiolpürét gondoltam, vagy rizottót, de végül egy karfiolos rizottó lett. A prád finom, „olvadós”, egyáltalán lett nem lett gumis – a technológiát a Bűvös Szakács-ról lestem el. Természetesen csirkemellből készült práddal is tölthetjük a combot, bár így kevésbé lesz karakteres. Mindent összevetve kicsit munkás, de finom vacsora lett a fenti szárnyas „alkatrészekből”.

[...] Bővebben!