Csicsókás kelkáposzta főzelék paprikás csirkeraguval

  • 2013.03.26.
  • 2

Egyik kedvenc főzelékemről van szó, persze csak akkor, ha én készítem. A másik a tökfőzelék kaporral, kaporolajjal és hozzá ropogós csirkeszárny nuggets – ja és egy pohár sör. Egyszerű ételek ezek, de szerintem nagyon-nagyon finomak, ha megadjuk a módját az elkészítésének. Felejtsük el a lisztes habarásokat, nehéz rántásokat. Ne főzzük péppé a zöldségeket, így megmaradnak benne az értékes tápanyagok. Sűríthetjük a főzelékeket a zöldségekkel, amikből készülnek, vagy használhatunk más zöldséget is, ami passzol hozzá, lehet ezzel kísérletezni. Érdemes ezt a főzeléket még most elkészíteni, amíg van csicsóka. Az alábbi paprikás csirkeragu nem csak kelkáposzta főzelékhez passzol, mert ebből a finom paprikás raguból néhány kanál remek feltét lehet még sárgaborsó, zöldbab vagy könnyű nyári fejtettbab-főzelékhez is. Remekül egészítik ki egymást ebben az ételben: az édeskés, krémes, csicsókás sűrű lé, a vele mozaikosan összeolvadó ízes paprikás mártás, a lágy husi és az enyhén ress káposzta.

[...] Bővebben!