Camembert sajtos perec

  • 2019.07.05.
  • 6

Többször említettem már, hogy a férjem nagy kedvence a camembert sajt és a sós ropogtatni valókat is nagyon szereti. Legutóbb camembert sajtos perecet készítettem az ő nagy örömére, ami, igen meglepően, még nekem is ízlett. Ezért merem bátran ajánlani ezt a camembert sajtos perecet azoknak is, akik nem nagy rajongói ennek a sajt félének, hisz nem érezhető túl intenzíven a sajt íze, csak kellemesen.Hozzávalók (kb. 38 db-hoz):- 25 dkg teljes kiőrlésű búza liszt- 5 dkg vaj- 1 tk só- 8 dkg camembert sajt- 1/2 cs szárított élesztő- 1 tojás- kb. 1 dl kefirTetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk vízTetejét megszórni: - 2 dkg durvára vágott dióElkészítés:A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal.A camember sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelhetjük és hozzáadjuk a vajas liszthez. Rászórjuk a sót, a szárított élesztőt, majd a tojást is hozzáadva összedolgozzuk annyi kefirrel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.Pihentetés nélkül, a tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott perecformával kiszúrjuk a pereceket. A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgával, majd megszórjuk egy kevés durvára vágott dióbéllel.180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!