Csokoládés-epres zabkocka

  • 2019.06.10.
  • 7

Ez a csokoládés-epres zabkocka még az eperszezon kezdete előtt készült, valamikor április végén, amikor még nem lehetett finom zamatos epret kapni. Megkívántuk, megvettük, de szinte semmi íze nem volt az epernek, ezért sütibe végezte, és így már sokkal élvezhetőbb lett.Ti is nyugodtan elkészíthetitek, ha valami gyors, egészséges és finom sütire vágynátok.Hozzávalók:- 2 tojás- 10 dkg eritrit- 10 dkg étcsokoládé- 3,5 dl natúr joghurt- 20 dkg zabpehelyliszt- 1/2 cs. sütőpor- 1 csipet só- 2 dkg kókuszolaj+ 10 dkg eper+ 2-3 ek kókuszreszelék (elhagyható)Elkészítés:Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és langyosra hűtjük.A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és kivilágosodik. Alacsonyabb fokozatra állítjuk a mixert, és vékonyabb sugárba hozzáöntjük a langyosra hűlt csokoládét, a joghurtot és kókuszolajat. A sütőporral és sóval elkevert lisztet is hozzáadjuk, és egyneművé keverjük. Végül a megmosott és kisebb kockára vágott epret is beleforgatjuk egy spatula segítségével.A masszát sütőpapírral bélelt, 24 x 20 cm nagyságú tepsibe simítjuk, tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!Kihűtjük, majd kockákra vágva kínáljuk.