Teljes kiőrlésű almatorta

  • 2019.04.05.
  • 5

Ez a teljes kiőrlésű almatorta a gyorsan elkészíthető sütemények sorát gazdagítja. Egyszerű elkészíteni, tésztája puha és szaftos, és az a kellemes illat ami belengte az egész lakást, miközben sült és még utána is ..... Nagyon finom, képtelenség abbahagyni. Alig sikerült 1-1 szeletet félretenni másnapra, pedig nem is olyan kis adag. :)Megj.: Amennyibe hagyományos hozzávalókból készítenéd el a tortát, ajánlom figyelmedbe a blogon szereplő olasz almatorta receptjét.Hozzávalók:- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt- 1 csipet só- 1/2 cs. sütőpor- 2 tojás- 12 dkg eritrit (vagy más édesítő)- 1 tk őrölt fahéj- 1,2 dl tej- 0,6 ml olaj- 2 alma + 1 ek citromlé- 3 dióbélElkészítés:A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral.Az almákat megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházukat kivájjuk, majd az egyiket felszeleteljük. A másik almát kisebb kockákra vágjuk.Mindkettőt meglocsoljuk egy kevés citromlével, és félretesszük felhasználásig.A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és kivilágosodik. A fahéjat is hozzákeverjük, majd alacsonyabb fokozatra állítjuk a mixert, és vékony sugárba hozzáadjuk a tejet is. Több részletbe a lisztes keveréket is hozzáadjuk, végül az olajjal együtt egyneművé keverjük.Egy spatulával beleforgatjuk a kockára vágott almát, majd egy 23 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Tetejét kirakjuk az almaszeletekkel, és megszórjuk a darabosra vágott dióval, kicsit belenyomkodva.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!A sütőből kivéve 5 percet pihentetjük, majd óvatosan levesszük a tortaforma karimáját és hagyjuk teljesen kihűlni.Tetejét megszórjuk porított eritrtittel, majd szeleteljük.Recept ötlete innen.