Duplán diós szelet

  • 2019.03.22.
  • 3

Kaptunk egy nagy zacskó pucolt dióbelet, aminek nagyon örvendtünk, hisz nagy kedvenc nálunk a dió. A blog bejegyzéseiből is látszik mennyire szeretjük a diós sütiket, hisz hamarosan eléri a 100-at a közzétett diós receptek száma, és még nagyon sok ötletem van. :) Most egy egyszerű, duplán diós szeletet készítettem, aminek a tésztájába darált dió került, a tetejére pedig darabos diót szórtam. Az egészségesebb vonalat tartva, finom búzaliszt helyett teljes kiőrlésűt használtam, és cukor helyett eritritet.
Finom lett, nagyon jól esett a reggeli tejes kávé mellé. :)Megjegyzés: Ez a sütemény hagyományos hozzávalókból is elkészíthető
(finom liszt, cukor). Előfordulhat, hogy nem lesz szükség az egész tejre, arra figyeljünk, hogy a massza állaga kevert tészta állagú legyen.
A kisült sütemény tetejét porcukorral is megszórhatjuk.Hozzávalók:- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt- 20 dkg darált dió- 1 tk őrölt fahéj- 1 csipet só- 3 tojás- 10 dkg eritrit- 1/2 tk sütőpor- 0,5 dl olíva olaj- 2 dl tejTetejére: - 8 dkg darabos dió + 2 dkg eritritElkészítés:Egy tálba mérjük a lisztet, a darált diót, a sót és a fahéjat, és elvegyítjük.Az egész tojásokat habosra keverjük az eritrittel és sütőporral, majd az olajat is hozzákeverjük.Végül váltakozva hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tejet.Egy 24 x 29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk.Rászórjuk az eritrites darabos diót, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 28-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!Kihűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.