Avokádós tonhalsaláta

  • 2019.03.15.
  • 4

Nem a legfotogénebb ez az avokádós tonhalsaláta, viszont muszáj megmutatnom nektek is, mert nagyon finom. Egy jó ötlet lehet olyan esetben amikor mindenből van egy-egy kicsi, de ha külön-külön fogyasztanánk, akkor nem lenne elegendő, viszont együtt egy laktató és egészséges fogást lehet készíteni.Hozzávalók 2-3 fő részére:- 4 keményre főtt tojás- 1 érett avokádó- 1 kisebb lila hagyma- 1 olajos tonhalkonzerv (160 g)- 1/2 piros kápia paprika- 8 szem kimagozott fekete olívabogyó- 1 tk citromlé- 3 ek görög joghurt- só, borsElkészítés:A keményre főtt tojásokat megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.Az avokádót félbe vágjuk, magját kivesszük, majd húsát egy evőkanál segítségével elválasszuk a héjától és meglocsoljuk kevés citromlével. Ezt is felkockázzuk.A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk apróra. A paprikát és olívabogyót is feldaraboljuk.A tonhalról leöntjük az olajat, majd kisebb darabokra tépkedjük.Mindent egy salátástálba teszünk, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.Azonnal is fogyasztható, de ha később tálalnák, akkor tegyük hűtőbe.Tipp: - A salátát gazdagíthatjuk reszelt sárgarépával, csemege kukoricával, zöldborsóval, akár sajt kockákkal is.Ötlet innen.