Zöldborsós-paradicsomos csirkeragu

  • 2018.11.15.
  • 7

Nálunk még nyáron készült ez a zöldborsós-paradicsomos csirkeragu, amikor még lehetett kapni zsenge zöldborsót és lédús, ízletes paradicsomot, de lényegében az év bármely időszakában elkészíthető. A zsenge zöldborsó helyett nyugodtan használhatunk mirelit zöldborsót, és ha nincs finom paradicsomunk, akkor adjunk hozzá több sűrített paradicsomot. Egyszerű és ízletes fogás. :)Hozzávalók 4 főre:- 50 dkg paradicsom- 40 dkg csirkemell filé- 1-2 ek kókuszolaj (vagy olívaolaj)- 1 vöröshagyma- 2-3 cikk fokhagyma- 1 tk kakukkfű- 1 tk füstölt fűszerpaprika- bors, só ízlés szerint- 45 dkg zöldborsó- 2 tk sűrített paradicsom- 3 dl házi paradicsomléElkészítés:A paradicsomok alját "X" alakban bemetsszük, majd forró vízbe tesszük kb. 1 percig. Kivesszük a vízből, állni hagyjuk egy kicsit, amíg annyira hűl hogy megtudjuk fogni, majd lehúzzuk a héját és kockára vágjuk.A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a csirkekockákat a fűszer.Egy serpenyőbe 1 evőkanál kókuszolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a csirkekockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot egy kevés olajjal.Hozzáadjuk a paradicsom kockákat, párszor átkavarjuk, majd az előresütött csirkekockákat is hozzáadjuk. Izésítjük szárított kakukkfűvel, füstölt paprikával és az áttört fokhagymával. Alaposan összeforgatjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet és a paradicsompasztával jól elkavarjuk. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, összeforgatjuk, és fedő alatt puhára pároljuk.Megkóstoljuk, és ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk.Jó étvágyat hozzá!