Cseresznyés-almás pite (cukormentes)

  • 2018.07.06.
  • 5

Az idén nagyon sok idénygyümölcsöt fogyasztottunk, főleg frissen, és amikor már egy kicsit fonnyadni kezdtek, akkor süteményben végezték. Ez a süti is így született meg, volt egy kisebb maroknyi pár napos cseresznye és egy árválkodó alma, így párosítottam őket. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom sütemény. :)Hozzávalók:- 1 alma- 10 dkg cseresznye- 17 dkg durumliszt- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt- 20 dkg eritrit- 1 csipet só- 1 tk őrölt fahéj- 1 tk sütőpor- 1 tojás- 5 dkg kókuszolaj- kb. 1,5-2 dl natúr joghurtElkészítés:Az almát megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházát kivájjuk, majd kisebb kockára vágjuk.A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.A tészta száraz hozzávalóit egy nagyobb edénybe szórjuk és elvegyítjük. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajat és a joghurttal együtt egyneművé keverjük.Egy sütőpapírral bélelt, 24x20 cm nagyságú tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd rászórjuk a cseresznyét és az almakockákat.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.Tipp: A sütemény finom búzaliszttel is elkészíthető.




Eritrit helyett használhatunk kb. 15 dkg kristálycukrot.