Tojáskrémes karfiolsaláta

  • 2018.06.28.
  • 4

A múlt hétvégén a piacon kaptunk egy szép nagy fej karfiolt. Fele levesbe került, a másik feléből pedig ez a tojáskrémes karfiolsaláta készült. Az ötletet Andinál láttam nem is olyan rég, és tudtam, hogy mielőbb nálunk is kipróbálásra kerül. Nem csalódtunk benne, nagyon finom volt!Hozzávalók 2-3 főre:- 25 dkg karfiol- 4 tojás- 3 ek tejföl- 2 ek majonéz- 3 tk mustár- 1 zöldhagyma apróra vágott fehér része, vagy ízlés szerint- 1,5 ek apróra vágott petrezselyemzöld- ízlés szerint só, borsElkészítés:A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk, majd sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és teljesen kihűtjük.A tojásokat enyhén sós vízbe keményre főzzük, megpucoljuk és megvárjuk míg teljesen kihűlnek.
Ezután finomra reszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt, az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, és simára keverjük. Sóval és borssal ízesítjük.A kihűlt karfiolrózsákat óvatosan a tojáskrémbe forgatjuk.Önmagában, vagy köretként kínáljuk sültek mellé.Tipp:Ha nem akarunk a tojás reszelésével foglalkozni, akkor a tojáskrém hozzávalóit tegyük egy késes aprítóban és dolgozzuk krémesre.Én mindig házilag készítem a majonézt, soha nem vásárolok boltból. Tudom, nehéz csak 1-2 evőkanálnyi majonézt készíteni, de én mindig úgy osztom be, hogyha valamihez csak egy kevés kell, akkor készítek még valamit max. 1-2 napon belül, amihez feltudom használni a megmaradt majonézt. Most majonézes padlizsán készült.A házi majonéz készítését megtalálod itt.
Több ötletet a megmaradt majonéz felhasználásához erre a linkre kattintva találsz.