Kukoricalisztes-gyümölcsös muffin (cukormentes)

  • 2018.06.19.
  • 4

Hétköznapi reggeliként készítettem ezt a kukoricalisztes-gyümölcsös muffint. Gyorsan elkészíthető, ami idénygyümölcsökkel gazdagon variálható. Én most epret, cseresznyét és piros ribizlit használtam, de kedvünk szerint variálhatjuk.Hozzávalók (12 darabhoz):- 14 dkg kukoricaliszt- 2,4 dl tej- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja- 8 dkg vaj- 1 tojás- 15 dkg durumliszt- 1 csipet só- 2 tk sütőpor- 10 dkg eritrit+ 13 dkg vegyes gyümölcs (eper, cseresznye, piros ribizli)Elkészítés:Egy tálba a kukoricalisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját is, és félre tesszük 10 percre.Hozzákeverjük az olvasztott és kihűtött vajat, majd az egész tojást is.Egy másik tálba elkeverjük a durumlisztet, a sót, a sütőport és az eritritet. Ezt a lisztes keveréket 2-3 részletbe hozzákeverjük a tejes kukoricalisztet, és egynemű masszává keverjük. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba.Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire helyezzük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell a mélyedéseket.Tetejét kirakjuk a megmosott és apróra vágott gyümölccsel, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!A sütőből kivéve pár percig a formába pihentetjük, majd rácsra téve kihűtjük.Porított eritrittel (porcukorral) enyhén megszórva kínáljuk.Tipp: - Durumliszt helyett finom búzalisztet is használhatunk.




- Ha nem cukormentesen szeretnénk
elkészíteni, akkor eritrit helyett használjunk







kristálycukrot.




- Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.Eredeti recept itt olvasható.