Elronthatatlan cseresznyés piskóta (cukormentes)

  • 2018.06.04.
  • 9

A múlt héten megláttam Marisznál ezt az elronthatatlan meggyes piskótát, s annyira megtetszett, hogy már én is megsütöttem, igaz én cseresznyével.Ezt a cseresznyés piskótát hagyományos hozzávalókból (finom búzaliszt, cukor) is ellehet készíteni, de én durum lisztet és eritritet használtam hozzá. Nagyon gyorsan elkészíthető, és tényleg elronthatatlan, hisz a hozzávalókat egy tálba csak összekeverjük, tepsibe simítjuk és mehet is a sütőben. Az az egyszerű, de nagyszerű kategóriás süti. :)Kedves Marisz, köszönöm a receptet!Hozzávalók:- 20 dkg liszt (nálam durum liszt)- 15 dkg porcukor (nálam porított eritrit)- 1/2 cs. sütőpor- 1 tk őrölt fahéj- 1 csipet só- 4 tojás- kb. 0,5 dl forró víz (nálam 7 ek)+ 50 dkg magozott cseresznye+ 1 ek lisztElkészítés:Egy nagyobb keverőtálba szórjuk a lisztet, a
porcukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót, és egy kézi habverővel elvegyítjük. Közepében fészket alakítunk ki és beleütjük az egész tojásokat, majd a habverővel elkezdjük simára keverni annyi forró vízzel, amíg egy egynemű, lassan folyós masszát nem kapunk (sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos piskóta).A magozott cseresznyét megszórjuk kevés liszttel, majd elkeverjük, hogy teljesen befedje a liszt a cseresznye szemeket, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába.Egy sütőpapírral bélelt, 24x20 cm nagyságú tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.Tipp: Cseresznye helyett bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.