Raffaello golyó

  • 2018.05.25.
  • 7

Ez a Raffaello golyó még tavaly készült valamikor, de most, hogy egyre melegebb van kint, és előtérbe kerülnek a sütés nélküli édességek, gondoltam ideje, hogy felkerüljön a blogra is. Egyszerű kókuszos finomság, és kiadós is, hisz 38 darab Raffaello golyó lett ebből az adagból.Én a közepébe nem tettem semmit, de ha mandulával szeretnénk elkészíteni, akkor a golyóbisok formázása után, a közepébe tegyünk egy mandulaszemet, majd után hempergessük kókuszreszelékbe.Hozzávalók:- 10 dkg kristálycukor- 1,1 dl víz- 10 dkg vaj- 15 dkg kókuszreszelék- 15 dkg tejporHempergetni: - kb. 3-4 dkg kókuszreszelékElkészítés:A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. Ha a vaj teljesen felolvadt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a tejport is.Folpackkal letakarjuk és hűtőben tesszük 1 órára, vagy amíg egy jól formázható massza állaga lesz.Ezután a masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, majd egyenként kókuszreszelékben forgatjuk.Jól záródó dobozba rakosgatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.A fent megadott adagból 38 db 14 grammos Raffaello golyó lett.Recept forrása innen.