Parmezános kréker

  • 2018.05.18.
  • 9

Kevés hozzávalóból, könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezt a parmezános krékert. Ugyan 135 darab falatnyi parmezános kréker lesz ebből az adagból, de én mégis ajánlom ennek a dupláját elkészíteni, hisz nagyon eteti magát. Finom, ízletes .... nem lehet abbahagyni. :)Hozzávalók:- 30 dkg liszt- 16 dkg hideg vaj- 2 csapott tk só- 8 dkg reszelt parmezán- 10 dkg tejszinTetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk vízElkészítés:A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sót, a reszelt parmezánt és a tejszínt, majd további gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejszínnel, de nálam erre nem volt szükség.)Pihentetés nélkül, enyhén lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd mindegyiket villával megszurkáljuk.Tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgával (ez akár el is hagyható), majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!Recept forrása innen.