Hókifli, egészségesebb változatban

  • 2018.03.26.
  • 9

Hókifli Húsvétra, mert az ilyen fajta aprósütik nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Most egy kicsit egészségesebb változatban készítettem el, hisz egyáltalán nem került bele fehér liszt, és ha a porcukrot lecseréljük nyírfacukorra vagy eritritre, akkor még kalóriaszegényebb és lelkiismeretfurdalás nélkül
tüntethetjük el az egyik kiflit a másik után. :) Nekünk nagyon ízlett, talán jobban is mint a fehér liszttel készült társa, ezért csak bátorítani tudlak titeket is, hogy készítsétek el.Hozzávalók 40 darabhoz:- 10 dkg kukoricaliszt- 6 dkg hajdinaliszt- 3 dkg zabliszt- 10 dkg porcukor- 1 tk őrölt fahéj- 1 csipet só- 10 dkg vaj- 10 dkg darált dió- 1 tojásHempergetni:
- kb. 4-5 ek vaníliás porcukorElkészítés:A liszteket egy tálba mérjük és a sóval, a fahéjjal és a porcukorral összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzákeverjük a darált diót és a tojással együtt sima tésztává gyúrjuk.Cipóvá formáljuk, majd folpackba csomagoljuk és 2 órát hűtőbe pihentetjük.Ezután a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd újabb 10-10 részre és mindegyiket kb. 9 cm hosszúságú hengerré sodorjuk. Megformázzuk kifli alakúra, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.Amelyik tésztadarabbal nem dolgozzunk, felhasználásig tegyük vissza hűtőbe.Előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!A sütőből kivéve, még melegen, vaníliás porcukorba forgatjuk.Légmentesen záródó dobozba tároljuk.Recept ötlete innen.