Grillázs golyók

  • 2018.01.03.
  • 9

Aki szereti a diós grillázst, annak mindenképpen ajánlom kipróbálni ezeket a grillázs golyókat. Egyszerű elkészíteni, nem kell sütni, és nagyon finom. Amikor "csak" megkóstoltuk, annyira ízlett, hogy nem tudtuk abbahagyni, olyan gyors ütembe fogyott, hogy alig maradt pár golyó az ünnepre. :)Hozzávalók a grillázshoz:- 10 dkg kristálycukor- 10 dkg dióbélHozzávalók a
golyóbisokhoz:
- 1 dl tejszín- 1 ek mogyorókrém- 10 dkg tejcsokoládé- 6 dkg darált dió- 9 dkg darált vajas keksz- 1 ek kakaópor- 1 csipet só- darált grillázsElkészítés:A grillázshoz a kristálycukrot egy száraz serpenyőbe szórjuk, majd karamellizáljuk. Amikor már szép barna lett a színe beledobáljuk az egész, megtisztított diószemeket, jól összekavarjuk, hogy a karamellizált cukor mindenhol érje a diószemeket, majd egy olajjal megkent sütőlapra vagy sütőpapírra simítjuk, és teljesen kihűtjük. Ezután egy késes aprítóba téve összezúzzuk.4 evőkanálnyit félretesszük belőle, ebbe fogjuk majd hempergetni a golyócskákat.A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és a csokoládét, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen fel olvad. NEM kell forralni!Egy nagyobb tálba szórjuk a darált kekszet, a diót, a kakaóport, a csipet sót és a megmaradt aprított grillázst, majd elvegyítjük.Hozzáöntjük a langyosra hűlt csokis tejszínt és egynemű masszává dolgozzuk. Folpackkal letakarjuk és hűtőben tesszük 1 órára.Ezután kis golyókat formálunk és egyenként megforgatjuk a darált diós grillázsba.Jól záródó dobozba rakosgatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.Ebből az adagból 29 darab 16 grammos grillázs golyó lett.