Ecetes füstölt sajtos lapok

  • 2017.12.30.
  • 4

Szilveszter közeledtével az édes sütemények háttérbe szorulnak, és a sós kekszek, rágcsálnivalók kapják a főszerepet. Nálunk a tepertős pogácsa mellett készültek még ilyen ecetes füstölt sajtos lapok is. A receptet
Gabriellától
hoztam, elkészítése egyszerű és a végeredmény nagyon finom. Ha még nem döntöttétek el, hogy milyen sós rágcsa legyen szilveszter éjjelén, még bőven van idő elkészíteni ezeket a sajtos lapokat. :)Hozzávalók a tésztához:- 50 dkg liszt- 1 csapott ek só- 20 dkg reszelt füstölt sajt- 12 dkg vaj- kb. 15 dkg tejföl- 2 ek 10%-os ecetTetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk vízTetejét megszórni: - 5 dkg reszelt sajtElkészíteni:
A lisztet, a sót és a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot egy nagyobb tálba szórjuk, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.Hozzáadjuk az ecetet és összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy puha, könnyen kezelhető tésztát kapjunk.Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 7-8 mm vastagságúra, lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és megszórjuk a reszelt sajttal.Ezután tetszés szerint felvágjuk (nálam 3 x 10 cm-es téglalapokra), majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!