Csokoládékrémes piskótatekercs

  • 2017.12.20.
  • 5

Nem tudom mennyire aktuális ebben az időszakban a piskótatekercs, de szerintem nem vallana szégyent az ünnepi asztalon. Ha krémes süteményt szeretnénk, de nincs időnk lapokat sütni, tökéletes választás ez a csokoládékrémes piskótatekercs. Egyszerű, de mégis nagyszerű. A tésztája egy egyszerű piskóta recept, a főzött csokoládékrémet pedig innen vettem kölcsön, annyi különbséggel, hogy én a krémbe csokoládét is tettem. Nagyon finom lett, rövid időn belül biztosan elkészül majd újra.Hozzávalók a tésztához:- 4 tojás- 4 ek cukor- 4 ek lisztHozzávalók a krémhez:- 2 tojás- 3 ek kristálycukor- 1 mk vaníliapaszta- 3 dl tej- 2 ek kakaópor- 5 ek liszt- 6 dkg étcsokoládé- 10 dkg vaj- 5 ek porcukorElkészítés:A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot kanalanként hozzá adagoljuk, miközben tovább verjük a habot addig, amíg elfogy az egész cukor és a hab kemény nem lesz. Ezután, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, mindig megvárva, hogy jól elkeveredjen. Az átszitált lisztet egy kanállal óvatosan a habba forgatjuk. (A lisztet is kanalanként forgassuk bele.)Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.Vigyázzunk, hogy ne süssük túl a piskótát, mert kiszáradhat, és könnyebben eltörhet a feltekerésnél!A kész piskótát egy enyhén nedves, tiszta konyharuhára borítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd szorosan feltekerjük, és kihűtjük.Közben elkészítjük a krémet.A két egész tojást a kristálycukorral habosra keverjük, majd a vaníliapasztát és a tejet is hozzácsurgatva simára keverjük. Beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet, és csomómentesre keverjük.Az egészet egy lábasba öntjük, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Tetejére tegyünk szorosan folpackot, hogy hűlés közbe ne bőrösödjön, és hűtsük ki teljesen.A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd kanalanként hozzá adjuk a teljesen kihűlt csokikrémet és habosra keverjük.Tekerjük ki a teljesen kihűlt piskótatekercset, majd a krém 2/3-át egyenletesen kenjük rá, és újra tekerjük fel.A maradék krémmel bevonjuk a tekercset, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.Tálaláskor enyhén megszórjuk kakaóporral, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.