Zebra muffin

  • 2017.11.21.
  • 6

A zebratorta kistestvére ez a mini zebra muffin, ami pont olyan mutatós és egyszerű elkészíteni, mint a mindenki által ismert zebratorta. Talán egy kicsit időigényes amíg kiskanállal beleadagoljuk a formába a tésztamasszát, de szerintem nem olyan vészes, megéri rászánni az időt.Az alább felsorolt hozzávalókból 12 darab zebra muffin lett.Hozzávalók:- 3 tojás- 1 csipet só- 10 dkg cukor- 1 cs. vaníliás cukor- 0,9 dkg vaj- 1 dl tej- 23 dkg liszt- 1/2 cs. sütőpor- 1,5 ek kakaópor- 1,5 ek vízElkészítés:A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, majd a vajat is hozzáadva tovább habosítjuk. Több részletbe, váltakozva hozzákeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd fellazítjuk pár evőkanálnyi tojáshabbal. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a megmaradt tojásfehérje habot, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.Kétfelé osztjuk a tésztát, és az egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport és a vizet.A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal.Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire tesszük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell.A mélyedés aljába, középre, teszünk egy teáskanállal a fehér masszából, majd erre jön 1 teáskanál kakaós massza. A tésztát nem kell elkenni, és mindig az előző közepébe kell tenni az újabb kanál tésztát! Addig adagoljuk a masszát, amíg el nem fogy mind a fehér, mind a kakaós massza.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.