Sütőben sült zöldségek (édesburgonya, cékla, sárgarépa)

  • 2017.11.03.
  • 1

Mostanában egyre többször fordul elő a konyhámban az édesburgonya és a cékla. Köretként, pürésítve vagy sülve, akár más zöldségek társaságában, smoothie-ban, sőt még süteményekben is csempészek bele. Szeretjük mindkét zöldséget, bárhogyan is legyen elkészítve. Sütőben sülve, egy egészségesebb alternatíva az olajban sült krumpli helyett.Sültek mellé, vagy önmagában, különböző mártogatóssal kínáljuk.Hozzávalók 3-4 főre:- 1 nagy édesburgonya- 2 darab sárgarépa- 2 darab cékla- 2-3 ek olívaolaj- 2 tk só- 1 tk őrölt fekete borsElkészítés:A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, és kb. 0,5 cm vastagságú hasábokra vágjuk.Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a zöldséghasábokat az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, nem túl szorosan egymáshoz (egy rétegben) és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. 15 perc elteltével vegyük ki a sütőből, forgassuk meg a zöldséghasábokat, és süssük további 10-15 percet.A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!