Csokoládés-körtés sütemény

  • 2017.11.23.
  • 1

Amikor beáll az ősz, elég sok almás és körtés sütemény készül nálunk. Van a tarsolyomban már 3 almás süti ami vár hogy felkerüljön a blogra, de előbb legyen ez a csokoládés-körtés sütemény. A receptet itt találtam, tortaformában megsütve, de picit módosítva rajta, a múlt hétvégén elkészült nálunk is. Ajánlom nektek is kipróbálásra, mert nem hogy csak finom, de nagyon egyszerű elkészíteni is. :)Hozzávalók:- 25 dkg liszt- 1 cs. sütőpor- 1 csipet só- 2 ek tejföl- 1 dl tej- 12,5 dkg vaj- 10 dkg cukor- 2 tojás- 10 dkg étcsokoládé+ 3 darab körteElkészítés:Egy tálban elkeverjük az átszitált lisztet a sóval és a sütőporral.Egy bögrébe elkeverjük a tejfölt a tejjel.A körtéket megmossuk, szárazra töröljük és meghámozzuk. Ezután félbevágjuk és a magházukat kivájjuk, majd felvágjuk szeletekre.A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is egyenként hozzáadva tovább habosítjuk.Ezután hozzákeverjük az olvasztott és langyosra hűlt csokoládét.Végül a lisztes keveréket a tejfölös tejjel váltakozva a masszához keverjük.Sütőpapírral bélelt 24x29 cm nagyságú tepsibe simítjuk és tetejét kirakjuk a körte szeletekkel.180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.