Kefíres sütemény

  • 2017.10.06.
  • 0

Számos gyorsan elkészíthető recept szerepel már a blogon, viszont ennél a kefires süteménynél nem tudom, hogy létezik-e olyan aminek az elkészítése kevesebb időt igényelne. Csak összekeverjük a hozzávalókat, belesimítjuk a tepsibe és máris mehet a sütőben. Alig pár perc alatt elkészíthető, és a máz akár el is hagyható, csak porcukorral megszórva is finom.Hozzávalók a tésztához:-
31 dkg liszt- 1 cs. sütőpor- 17 dkg cukor- 1 cs. vaníliás cukor- 1 csipet só- 1,5 dl kefír- 1 dl olaj- 4 egész tojásHozzávalók a mázhoz:- 2,5 ek cukroztlan kakaó- 2,5 ek cukor- 2,5 ek viz- 6 dkg vajElkészítés:A lisztet keverőtálba szitáljuk és elkeverjük a sütőporral, a cukrokkal és a sóval.Hozzáöntjük a kefirt, az olajat és elkeverjük, végül a tojásokkal együtt is csomómentesre keverjük.Sütőpapírral bélelt, 30x22 cm nagyságú tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.A mázhoz a kakaóport a cukorral szárazon összekeverjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel és kis lángon addig kevergetjük amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a vajat is, és amikor már félig felolvadt, levesszük a tűzről és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad a vaj, és simára keverjük.Az így kapott mázat a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, hűtőbe tesszük kb. 1 órát, majd tetszés szerint szeleteljük.