Édesburgonyás cukkinis lepény

  • 2017.07.28.
  • 8

Pár hete jött szembe velem ez az édesburgonyás cukkinis lepény és annyira megtetszett, hogy még a múlt hétvégi kánikulába is képes voltam elkészíteni. :D Nem bántam meg, mert nagyon finom lett. Kockára vágva, hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Akár fokhagymás, kapros joghurtot is lehet kínálni mellé.Jó étvágyat hozzá, ha kipróbáljátok! :)Hozzávalók:- 70 dkg zsenge cukkini- 40 dkg édesburgonya- 12,5 dkg baconszalonna- 3 gerezd fokhagyma- 1 fej vöröshagymahagyma- 2 ek olaj- 5 tojás- 1 tojásfehérje- 5 ek liszt- 2 ek reszelt mozzarella sajt- só, bors- 1 tk apróra vágott kaporElkészítés:A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Rászórunk 1/2 teáskanálnyi sót, elvegyítjük, majd felhasználásig félretesszük.Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk és ugyancsak lereszeljük a nagy lyukú reszelőn.A vékony csíkokra vágott szalonnát a felhevített olajon zsírjára sütjük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a lereszelt édes burgonyát is, jól átforgatjuk és 2-3 percig pároljuk.Egy keverőtálba a tojásokat felverjük, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Belekeverjük az apróra vágott kaprot, a reszelt sajtot és izésítjük sóval, borssal. Beleforgatjuk a jól kinyomkodott cukkinit és az édesburgonya keveréket.Egy 24x29 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és elsimítjuk.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.