Kókuszos banánkocka

  • 2017.06.09.
  • 3

Banános sütemény után kutakodva az interneten, ez a kókuszos banánkocka recept jött velem szembe. Érdekesnek tűnt a banán és kókusz párosítása, s miután a férjem is jóváhagyta, elkészítettem. Mivel én nem szeretem a banánt, ezért biztos nem lesz kedvenc sütim, egy szelet elég volt belőle, viszont a férjemnek nagyon ízlett. Inkább a banán íze dominál benne, ezért azoknak ajánlom akik egy gyors banános sütire vágynak. :)Hozzávalók a tésztához:- 3 tojás- 15 dkg cukor- 2 cs. vaníliás cukor- 1 dl étolaj- 1 dl tejföl- 25 dkg liszt- 1 cs. sütőpor- 1 csipet só+ 3-4 darab banánHozzávalók a krémhez:- 2 dkg kakaópor- 15 dkg porcukor- 4 ek víz- 15 dkg puha vaj- 8 dkg kókuszreszelékDíszíteni:
1-2 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, felváltva hozzáadjuk a tejfölt és az olajat, végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet is és egyneművé keverjük.Sütőpapírral bélelt, 30x22 cm nagyságú tepsibe simítjuk. Tetejét kirakjuk a felkarikázott banánnal, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.A mázhoz kakaóport a cukorral szárazon összekeverjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel.Ezután több részletbe hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és habosra keverjük, mindig megvárva, hogy az előzőt simára keverje a gép. Ha kihabosítottuk, akkor a kókuszreszeléket is keverjük hozzá.A krémet a kihűlt sütemény tetejére kenjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel.Hűtőbe tesszük, majd ha a krém megszilárdult akkor szeleteljük.