Krumplis tepertőkrém

  • 2017.02.24.
  • 4

Megvolt Anyósoméknál az idei disznóvágás, és megkaptuk a finom disznóságokat, természetesen darált tepertőt is, ami az egyik kedvencem. Gyorsan készítettem is egy krumplis tepertőkrémet, ami felülmúlta az elvárásaimat. Szeretek mindenféle ízesítésű tepertőkrémet, de eddig ez sikerült a legfinomabbra. Friss ropogós kenyérre kenve, egy bögre forró teával nagyon finom reggeli vagy vacsora tud lenni. :)Hozzávalók:- 20 dkg darált tepertő- 2-3 szem krumpli (35 dkg tisztán mérve)- 3 keményre főtt tojás (18 dkg tisztán mérve)- 8 dkg savanyú uborka- 1 lila hagyma (7 dkg tisztán mérve)- 2 ek mustár, vagy ízlés szerint- só, borsElkészítés:A krumplit megmossuk, majd héjában sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leöntjük hideg vízzel és kihűtjük, majd meghámozzuk és nagyobb kockára vágjuk.A tojásokat sós vízben keményre főzzük. Én ugyanabban az edényben szoktam beletenni, mint a krumplikat és egyszerre főzőm meg, csak a tojásokat 8 perc főzés után kiemelem a vízből. Amikor kész, hideg vízben lehűtjük, majd a héjától megpucoljuk és négybe vágjuk.A savanyú uborkát felszeleteljük nagyobb karikákra.A hagymát megpucoljuk és négybe vágjuk.Az összes hozzávalót robotgépbe teszünk, ízesítjük sóval, borssal és alaposan összedolgozzuk.(Le is darálhatjuk a hozzávalókat, majd elkeverjük a mustárral és izésítjük sóval, borssal.)Konyhagép hiányában, vagy ha csak nem szeretnék sokat mosatlanítani, miután megfőtt a krumpli és a tojás, kihűltek és meghámoztuk, pucoltuk, reszeljük le kis lyukú reszelőn. A megpucolt hagymát vágjuk apróra, a savanyú uborkát pedig ugyancsak reszeljük le vagy vágjuk apróra.Az összes hozzávalót egy nagyobb tálba tesszük, összekavarjuk és ízesítjük sóval, borssal.Recept ötlete innen.