Leveles tésztában sült virslifalatok

  • 2017.01.06.
  • 5

Szilveszterre készültek ezek a virslis falatok, amihez oly kevés hozzávaló kell, és olyan könnyű elkészíteni, hogy még receptnek sem nevezném. Inkább egy ötlet, hogy hogyan varázsoljunk finom falatokat az asztalra gyorsan és egyszerűen. :)Kitűnő vendégváró, reggeli vagy uzsonna, amit hidegen és langymelegen, mártogatósok mellé, saláták vagy csak magában kínálhatunk.Hozzávalók:- 1 csomag friss leveles tészta (275 g)- kb. 5 darab virsli- 1 tojássárga + 1 tk vízElkészítés:A leveles tésztát kitekerjük (nekem már eleve ki volt nyújtva), és párszor végig megyünk rajta a sodrófával, hogy szép egyenletes legyen.Ezután, 16 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Az én tésztalapom 25x38 cm-es volt, ezt osztottam kb. 6,2 x 9,5 cm-es téglalapokra.A virsliket, hosszúságuktól függően 2 vagy 3 részre daraboljuk.Mindegyik tésztadarabkába egy-egy virslit csomagolunk
és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk (az aljára kerüljön ahol összeér a tészta). Tetejüket éles késsel két helyen bevágjuk, majd lekenjük a vízzel hígított tojássárgával.Előmelegített sütőbe, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.