Almás diós piskóta

  • 2016.10.26.
  • 1

Nem tudom mi van mostanában az almával, de sehogy sem sikerül olyan finom, zamatos almát vásárolni. Ezért szinte mindig süteménybe, smoothie-ba kerül, vagy almaléként végzi. Aztán amikor Aledánál megláttam ezt az egyszerű almás-diós sütit, elmentettem a receptet, mert tudtam, hogy hamarosan biztosan sor kerül rá. Nem is vártam sokat, a hétvégén megsütöttem, csak én a mazsolát kihagytam belőle, mert azt nem szeretem. Nagyon finom lett, különösen a férjemnek ízlett, nagyon dicsérte, így én is ajánlom nektek kipróbálásra. :)Aleda, köszönet a receptért!Hozzávalók:- 4 tojás- 20 dkg (barna)cukor- 1 cs. vaníliás cukor- 1/2 citrom reszelt héja- 35 dkg liszt- 1 cs. sütőpor- 3 dl kefir- 1 dl olaj- 1 nagyobbacska alma- 5 dkg durvára vágott dióElkészítés:Az almát megmossuk, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.Tovább keverve, váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kefirt, majd az olajjal is egyneművé keverjük.Végül óvatosan beleforgatjuk a diót és a reszelt almát.Sütőpapírral bélelt, 25x30 cm nagyságú tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!Teljesen kihűtjük, majd tetejét megszórjuk porcukorral, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.