Tonhalas kukoricasaláta

  • 2016.09.29.
  • 4

Nagyon könnyen elkészíthető salátaféleség, hisz csak összekeverjük a hozzávalókat, kicsit pihentetjük és máris fogyaszthatjuk. A majonézt hozzá én mindig házilag készítem 1 tojássárgából, és ha maradna meg akkor izésítem fokhagymával, amit a férjem hamar eltüntet sültek mellé, nagyon szereti. De, ha a bolti majonézt választjuk akkor csupán 5 perc alatt összeállítható, kedvünk szerint tehetünk több vagy kevesebb majonézt bele. Én mindenképpen ajánlom nektek is, mert nagyon finom. :)Hozzávalók 2 főre:- 42 dkg konzerv csemegekukorica- 11 dkg telemea sajt- 1 olajos tonhalkonzerv, szeletelt (10 dkg)- 3 cikk fokhagyma- só, bors- 3 - 4 ek majonéz- 1 ek frissen facsar citrom leve- 1-2 ek apróra vágott petrezselyemzöldElkészítés:A kukoricáról öntsük le a levét,
majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.A tonhalról öntsük le az olajat, és egy tálba téve villával tépkedjük kisebb darabokra.A telemea sajtot reszeljük le kis lyukú reszelőn.A majonézt elkeverjük a citromlével, és ízesítjük az áttört fokhagymával.Egy salátástálba összeforgatjuk a kukoricát, halat és telemeát. Enyhén sózzuk és borsozzuk. Vigyázzunk a sóval, mert a telemea sajt is sós. A só akár el is hagyható, de ez ízléstől függ.Ráöntjük a fokhagymás majonézt, összeforgatjuk, majd végül rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és alaposan összeforgatjuk. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.Legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.