Márványos mákos-almás kuglóf

  • 2016.09.26.
  • 3

Még az év elején készült ez a kuglóf, valamikor februárba, és én teljesen megfeledkeztem róla. Most, hogy átnéztem a blogra készült képeket, bukkantam rá (és még jó néhány olyan finomságra ami régen készült és még nem került fel a blogra). A recept Trollanyutól származik, és ugyanolyan finom volt, mint már oly sok minden amit kipróbáltam Trollanyutól. :) Mákkedvelőknek, de nem csak, ajánlom kipróbálásra. Gyorsan és könnyen elkészíthető, és még finom is. :)Hozzávalók:- 30 dkg liszt- 5 dkg búzadara- 1 cs. sütőpor
- 4 tojás- 10 dkg cukor-1 cs. vaníliás cukor- 2 nagy alma, kis lyukú reszelőn reszelve- 2 dl natúr joghurt- 0,5 dl olaj- 10 dkg darált mák- 2 ek tejElkészítés:Egy tálba elkeverjük a lisztet, sütőport és a búzadarát.Egy másik tálba a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a reszelt almát és az olajat. Ezután több részletbe hozzákeverjük a lisztes keveréket is.Ezután két részre osztjuk a masszát, majd az egyikbe belekeverjük a darált mákot és 2 evőkanál tejjel hígítjuk.Egy kuglóf formát kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel, majd a fehér és mákos masszát felváltva belekanalazzuk a formába.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd a formát óvatosan megütögetve tálra borítjuk és teljesen kihűtjük.Tálaláskor enyhén megszórjuk porcukorral.