Kókuszos tekercs, főzött krémmel

  • 2016.08.18.
  • 2

Már több mint egy hónapja hogy elkészült ez a kókuszos finomság, de vártam a közzétételével, ha majd újra meleg lesz, akkor milyen jól fog jönni egy sütés nélküli édesség hétvégére. De azt hiszem hiába várok, vége már a nyárnak (ami szinte nem is volt az idén), így megosztom veletek is ezt a szuper finom kókusztekercs receptet. Én is Gabriellánál láttam, s mivel nagy kókusz kedvelők vagyunk, sokat nem vártam az elkészítésével. Én kristálycukor helyett barna cukrot használtam, ezért nem lett szép hófehér a világos rész, és egy kis rum aromát is tettem bele. Ha meleg, ha hideg van odakinn, készítsétek el ti is, biztosan jól fog esni egy-két szelet belőle :)Hozzávalók:- 16 dkg (barna)cukor- 2 dl tej- 10 dkg liszt- 9 dkg vaj- 15 dkg kókuszreszelék- 1 ek cukrozatlan kakaópor-
2 ml dr. Oetker rum aroma+ kb. 3-5 dkg kókuszreszelék a nyújtáshozElkészítés:Egy lábasba felforraljuk a tejet a cukorral, majd levesszük a tűzről és állandó keverés mellett hozzászórjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd a tűzre visszatéve, alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzük.Hozzáadjuk a vajat, melyet kevergetve felolvasztunk benne, végül a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.Az így kapott masszát két egyenlő részre osztjuk.Az egyikhez hozzászórjuk a kakaóport és a rumaromával együtt egyneművé keverjük.A sima kókuszos-, és a kakaós masszát is betesszük a hűtőbe dermedni kb. egy-másfél órára. Akkor jó, ha már nem ragad ha hozzáérünk.A hűtőből kivéve, kókuszreszelékkel megszórt felületen 25x35 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk mindkét masszát. A barna téglalapra ráhelyezzük a fehér lapot, majd szorosan feltekerjük.Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.