Meggyes-vaníliás álom

  • 2016.07.14.
  • 9

Mostanában nem készül túl sok dolog a konyhámban. Főként időhiány miatt nem tevékenykedem annyit mint máskor, másrészt pedig a nagy meleg miatt. Azért ha meglátok valami finomságot, most különösen sütés nélküli édességet, megjegyzem és első alkalommal elkészítem. Ezt a receptet is
Gabriellánál láttam, s mivel jól behűtve még fagylalt helyett is kitűnő desszert, a múlt hétvégén elkészítettem. Ajánlom nektek is ebben a rekkenő hőségben! :)Hozzávalók a meggyes réteghez:- 60 dkg meggy (pucolva mérve: 50 dkg)- 5 dl víz- 10 dkg cukor- 2 kk őrölt fahéj- 10 dkg búzadara+ kb.
15 darab babapiskótaHozzávalók a pudingos réteghez:- 2 cs. főzhető vaníliás puding- 6 ek cukor- 8 dl tejElkészítés:A meggyet megmossuk, kimagozzuk majd rászórjuk a cukrot, és a vízzel együtt felforraljuk. Amikor a meggy egy kicsit megpuhult, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Ez a folyamat akár el is hagyható, de én egy sima, egynemű masszát szerettem volna, ezért pépesítettem. Ezt mindenki döntse el, hogy szeretné inkább, így is, úgy is tökéletesen működik.Ezután izésítjük a fahéjjal, visszatesszük a lángra, és amikor újra forr, akkor óvatosan beleszórjuk a búzadarát, csomómentesre keverjük és alacsony lángon besűrűsítjük.(kb. 5 perc)Elzárjuk alatta a lángot és csak addig pihentetjük, amíg egy 20x25 cm-es tepsit/magas falú tálat kibélelünk folpack fóliával.Beleöntjük a meggyes masszát, majd tetejét kirakjuk babapiskótával és félretesszük.A pudingporhoz hozzászórjuk a cukrot, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet is, elkavarjuk, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Még forrón a babapiskóta rétegre öntjük, simítjuk.Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Tetejére tejszínhabot is tehetünk, de mi nem rajongunk érte, ezért ez elmaradt.Másnap szeletelve kínáljuk.