Diós-kávés szelet

  • 2016.07.29.
  • 3

Ha majd visszatért a rekkenő hőség, készíthetjük a sütés nélküli édességeket, de addig is ajánlom figyelmetekbe ezt a könnyen elkészíthető diós-kávés süteményt. :)Hozzávalók a tésztához:- 20 dkg liszt- 10 dkg darált dió- 1 csipet só- 1 csapott tk őrölt fahéj- 1 cs. sütőpor- 16 dkg cukor- 1 cs. vaníliás cukor- 10 dkg vaj- 3 tojás- 1,5 dl erős kávéHozzávalók a mázhoz:- 2 ek cukor- 2 ek kakaó- 2 ek víz- 5 dkg vajElkészítés:Egy tálba elvegyitjük a lisztet, sót, fahéjat, sütőport és darált diót.A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítjuk. Váltakozva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a kávét, és egyneművé keverjük.Sütőpapírral bélelt, 30x22 cm nagyságú tepsibe simítjuk.Előmelegíttet sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A mázhoz a kakaóport a cukorral szárazon összekeverjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel és kis lángon addig kevergetjük amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a vajat is, és amikor már félig felolvadt, levesszük a tűzről és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad a vaj, és simára keverjük.Az így kapott mázat a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, majd
a hűtőbe tesszük kb. 1 órát.Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.