Hófehér süti

  • 2016.02.26.
  • 1

Még tavaly készült ez a süti, a recept pedig Illéskrisztől van. Egy kicsit kellett változtatnom az eredeti recepthez képest, mert nekem nem volt itthon búzadarám, így ledaráltam a zabpelyhet és azt használtam a töltelékben, valamint krémtúrót. A végeredmény egy könnyed, finom süti lett. :)Hozzávalók a tésztához:- 12 ek liszt- 1/2 cs. sütőpor- 1 csipet só- 2 tojás- 12 dkg cukor- 10 ek tej- 7 ek olaj Hozzávalók a a töltelékhez:- 40 dkg krémtúró- 1 tojássárga- 6 dkg cukor- 1 cs. vaníliás cukor- 2 ek darált zabpehely (vagy búzadara)- 1 dl tej- 2 ek tejfölElkészítés:A lisztet elkeverjük a sütőporral és sóval.Egy másik tálba, a tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz. Ezután kanalanként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd végül a lisztes keveréket is, és egynemű, kissé folyós masszává keverjük.Egy közepes méretű, kb. 20 x 30 cm-es nagyságú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a massza 2/3-át, tetejét elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt elősütjük.A megmaradt masszához hozzáadjuk hozzáadjuk a túrót és a töltelék többi hozzávalóját, és simára keverjük.Ezután kivesszük a sütőből az elősütött alapot, és rákenjük a túrós tölteléket. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A sütőből kivéve kihűtjük, majd szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.