Kakaós zabkeksz

  • 2015.05.18.
  • 2

Újabb zabpelyhes keksz, mert szeretjük. :) Igazából mindig az kerül bele, olyan ízesítést kap a keksz ami éppen van itthon. Most ez a kakaós zabkeksz sült ki, nem az
a ropogós fajta, hanem inkább a puhább fajtából való.Ebből az adagból 26 darab 20 grammos keksz lett.Hozzávalók:- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt- 10 dkg zabpehely- 5 dkg darált dió, de akár apróra vágva is maradhat- 1 tk sütőpor- 1 csipet só- 2 dkg kakaó- 1 tk fahéj- 8 dkg barna cukor- 10 dkg vaj- 1 tojásfehérjeElkészítés:A száraz hozzávalók egy nagyobb tálba szórjuk és elvegyítjük.Elmorzsoljuk benne a vajat, majd az enyhén felvert tojásfehérjét is hozzáadva összegyúrjuk. Ha netán nem állna össze adhatunk hozzá 1-2 tk tejet.Fóliába csomagoljuk a tésztát és legább fél órára a hűtőbe tesszük.A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk őket. Tenyerünkkel vagy egy lapos talpú pohárral lelapítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.Légmentesen záródó dobozba tároljuk.