Köménymagos kockák

  • 2015.04.14.
  • 9

A sok édes után jöjjön most egy finom sós rágcsa. :) A recept Frank Júlia Vendégségben (Házi vendégvárás - vendéglátás) könyvéből való, amit még egy előző szakácsmustra fordulója során találtam. A recept tökéletes, csak elég kevés lesz belőle (1 tepsinyi), így jobb ha dupla adagot készítünk. Hozzávalók:- 30 dkg liszt- 1 csapott tk só- 1 csapott mk őrölt fekete bors- 2 tk őrölt köménymag- 12 dkg vaj- 2 tojássárga- 4 ek tejfölLekenni: - 1 tojásfehérjeTetejét megszórni: - 1-2 ek köménymagElkészítés:A lisztet, sót, őrölt fekete borsot és köménymagot egy tálba szórjuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a két tojássárgát és összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.Egy sütőpapíron fél ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott lapot átemeljük a sütőpapírral együtt a tepsire, ha szükséges levágjuk a lelógó széleket, majd derelyevágóval 4 cm-es négyzeteket vágunk.Lekenjük a villával enyhén felvert tojásfehérjével és megszórjuk köménymaggal.A levágott tésztadarabkákat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk
és felvágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.