Olívabogyós sós rudak

  • 2014.08.14.
  • 1

A sok édesség után jöjjön egy finom sós rágcsa is. Csak sima sós rudakat terveztem, de aztán volt még egy pár szem árválkodó olívabogyó a hűtőbe, gondoltam beleteszem, elrontani úgy sem tudja. És milyen jól tettem, mert nagyon finom lett, csak úgy ettük egyiket a másik után. :DEbből az adagból egy gáztepsire való adag lett.Hozzávalók:- 30 dkg liszt- 10 dkg vaj- 2 tojássárga- 4 ek tejföl- 1,5 tk tengeri só- 4 dkg apróra vágott olívabogyóLekenni: - 1/2 tojásfehérje + 1 csipet sóElkészítés:A sóval elvegyített lisztet egy tálba szitáljuk, majd a vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az apróra vágott olívabogyót és összegyúrjuk annyi tejföllel hogy jól összeálljon a tésztánk.Sütőpapíron kb. fél centis vastagságú téglalapá nyújtjuk, majd átemeljük a tepsire. Derelyevágóval kb. 2x6 cm-es rudakat vágunk, lekenjük a villával felvert, és sóval elkevert tojásfehérjével.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.Sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd az egyben maradt részeket, még melegen, a vágások mentén eltördeljük.