Kakaós csiga

  • 2014.04.02.
  • 3

Blogszülinapi játékra készültek ezek a csigák, és milyen kár hogy nem készítettem el előbb, nagyon finomak voltak. :)Janka, a Csak, mert szeretem ... blog írója ünnepli második blogszülinapját, és e alkalommal játékot hirdetett. Két lehetőség közül is választhattak a játékban résztvevők, vagy egy kedvenc Húsvéti recepttel lehet jelentkezni, vagy valamit elkészíteni a blogról és annak fotóját és linkjét elküldeni Jankának. Én nem egy saját receptet hoztam, hanem inkább a blogról választottam ezeket a kakaós csigákat, amúgy is nagyon szeretek blogkóstolni. ;) Amit változtattam, hogy egy kicsit több tejet használtam, nekem nem volt elég az 1,2 dl tej, és élesztőm is csak 2 dkg volt otthon. A végeredmény egy puha, finom kakaós péksütemény lett. :)Janka, itt is kívánok még sok-sok boldog blogszülinapot! Remélem még sokáig fogsz minket örvendeztetni a finomabbnál finomabb receptjeiddel, és te is sokáig örömöd leled a blogírásban! :)Hozzávalók a tésztához:- 40 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő- 1 tojássárga- 2 ek cukor- csipet só- 2 dl tej (eredetileg 1,2 dl)- 8 dkg vajHozzávalók a töltelékhez:- 6 dkg puha vaj- 6 dkg kakaópor- porcukor, ízlés szerintTetejére: - porcukorElkészítés:A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot.Amikor már a tészta összeállt, 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk.Az egyik tészta darabot kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságú téglalappá, megkenjük a puha vaj felével, majd rászórjuk a porcukorral elkevert kakaóport.Hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, mint a bejglit, és 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük a tekercseket, 15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.A kész csigákat szórjuk meg porcukorral.A másik tésztadarabbal is ugyanígy járunk el.