Csokihab, fehércsokis tejfölkrémmel

  • 2014.04.12.
  • 2

Amilyen mutatós ez a poharas desszert, épp olyan könnyű elkészíteni. Juditkánál láttam meg, és nem is vártam sokat vele, már vagy két hete elkészült csak nem került fel a blogra. Akár az Ünnepi asztalon is eltudom képzelni, jól mutat és nagyon finom is, csupa élvezet kanalazgatni. :)Csokikedvelőknek kötelező kipróbálni! :)Hozzávalók a csokihabhoz:- 10 dkg étcsoki- 2 ek víz- 2 db tojás- 3 dkg porcukorHozzávalók a fehércsokis tejfölkrémhez:- 5 dkg fehércsoki- 12,5 dl tejföl- ízlés szerint porcukor (én nem tettem bele)Elkészítés:Egy összehajtott gézre vagy sűrű szövésű anyagra borítjuk a tejfölt. Összecsomózzuk, ráakasztjuk egy fakanál nyelére és egy mélyebb lábasra tesszük. Amíg elkészítjük a csokihabot, addig hagyjuk csöpögni. Esetleg, ha hígabb lenne a tejföl, akkor egy kicsit hosszabb időre is odatehetjük csöpögni, kb. 1-2 órát.Az étcsokit a vízzel együtt gőzfürdőn megolvasztjuk, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat is. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokis keverékhez.Az így kapott csokihabot poharakba kanalazzuk.A lecsöpögtetett tejfölt kihabosítjuk a gőzfürdőn megolvasztott fehércsokival, és a poharakba kanalazott csokihabot díszítjük vele.Hűtőbe tesszük fogyasztásig.