Búrkifli

  • 2014.02.20.
  • 0

Újra a fagyasztott leveles tésztát hívtam segítségül, mint sokszor teszem ha valami finomat gyorsan kell készíteni. :)Legutóbb, amikor Gabriellánál megláttam a búrkiflit, elhatároztam, hogy legközelebb ezt fogom készíteni leveles tésztából, így íme .... el is készült. :)Valóban finom, csak a tölteléket ne sajnáljuk belőle. Megeshet, hogy sütés közben kifolyik egy kis töltelék, de sebaj, ha kihűlt meglehet enni így is. ;) Hozzávalók:- 1 csomag leveles tészta (45 dkg)- 2 tojásfehérje- 10 dkg cukor- 7 dkg darált dió- csipet fahéj+ Tetejére:- 1 tojássárgája- 1 teáskanál tej- 4 dkg darált dió+ porcukorElkészítés:A tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor.A fahéjat elkeverjük a darált dióval és óvatosan beleforgatjuk a habba.A kiengedett leveles tésztát kitekerjük (nekem már eleve ki volt nyújtva), párszor végig megyünk rajta a sodrófával, hogy kb. 3-4 mm vastagságú legyen a téglalapunk.A tésztát 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, minden négyzet alsó részére teszünk a töltelékből, majd feltekerjük, és kifli alakúra formáljuk.Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, tetejüket lekenjük a tejjel hígított tojássárgával és megszórjuk dióval.Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.