Gesztenyés hókifli

  • 2013.11.29.
  • 0


Juditka játékot hirdetett szuper nyereményekkel, s ezen alkalmon fogva készítettem el a már rég elmentett gesztenyés hókifliket. Lényegében bármivel meg lehet tölteni a kifliket, de mivel rég nem készítettem gesztenyés sütit, így maradtam a gesztenye mellett, majd következőkor dióval és mákkal töltöm. Megérte elkészíteni, mert nagyon finom, és elég sok kifli is kijön ebből az adagból.Juditka, köszönjük a receptet! Majd ahogy az időm engedi, elkészítem a többi sorra váró finomságot is. :)Hozzávalók a tésztához:- 50 dkg liszt- 25 dkg margarin- 2 dl tejföl- 0,5 dl tej- csipet só- 1 ek. porcukor- 2 dkg élesztőHozzávalók a töltelékhez:- 20 dkg cukrozott gesztenyepüréElkészítés:A tészta összes hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó programot. Előfordulhat, hogy szükséges lesz még tejre hogy a tészta összeálljon, vagy túl ragacsos és akkor még lisztet kell szórjunk bele. A lényeg, hogy dagasztás után egy puha, jól kezelhető tésztát kapjunk. Dagasztás után lezárjuk a gépet és 30 percet kelesztjük.Ezután lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk és 2 részre osztjuk a tésztát. Kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy 8 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. Mindegyik kör szélére teszünk egy teáskanálnyi tölteléket, szorosan feltekerjük és kifli alakúra formázzuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük.Nekem cukrozott-rumos gesztenyepüré volt, ezt csak villával egy kicsit összetörtem és máris kész volt a tölteléknek való. Ha nem cukrozott a gesztenyepüré, akkor ízlés szerint keverjük el porcukorral és kevés rummal ízesítjük.Ha megsültek a kiflik, akkor még melegen porcukorba forgatjuk. Nekem ebből az adagból 46 darab kiflim lett.