Diós holdak

  • 2013.11.15.
  • 2

A SAD összefoglalóját olvasva bukkantam rá erre a nagyon gyorsan elkészíthető sütire, ami akár az Ünnepi asztalra is kerülhet. Csigabige nagymamája receptje alapján készült, és mint mindig, most is bebizonyosodott, hogy milyen finomak a Nagyi sütik. :)Csigabige, köszönet a receptért! :) Hozzávalók kb. 78 darabhoz:- 24 dkg liszt- 10 dkg darált dió- 3 dkg porcukor- csipet só- 1/2 cs. sütőpor- 18 dkg vaj (Vagy margarin)Hozzávalók a hempergetéshez:- 1 cs vaníliás cukor- 3-4 ek cukorElkészítés:A száraz hozzávalókat dolgozófelületre szórjuk (vagy egy tálba), majd a vajjal együtt összedolgozzuk. Hamar összeáll a tészta és nagyon könnyű dolgozni vele.Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra és holdakat szaggatunk belőle.Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben világos barnára sütjük. Figyeljük, mert hamar kész lesznek, kb. 8-10 perc elég.A porcukrot elkeverjük a vaníliacukorral (én a kristálycukrot a vaníliacukorral együtt daráltam le), majd a sütőből kivett, még meleg holdakat beleforgatjuk.