Mustáros brokkoli krémleves

  • 2013.09.05.
  • 5

Még a nyár elején megláttam egy helyi újságban egy finomak tűnő brokkoli krémlevest, megjegyeztem, hogy majd hamarosan elkészítem. A hétvégén eszembe jutott, a férj is támogatta az ötletet, aztán az interneten is rákerestem, és első találatra kihozta Gizi blogját. Amikor elolvastam a receptet, és megláttam, hogy teljesen megegyezik a két recept, tudtam, hogy csakis finom lehet, így továb nem is nézelődtem, nyomban elkészült. És valóban, nagyon finom lett a leves, köszönjük Gizi! :)Hozzávalók:- 50 dkg brokkoli- 1 nagyobb krumpli- 1 vöröshagyma- 2 gerezd fokhagyma- 2 ek (olíva)olaj- 1 l húsalaplé (Vagy 1 l víz+2 húsleveskocka)- só, bors, szerecsendió- 1 ek mustár- 2 dl tejfölElkészítés:A krumplit pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.A brokkolit szedjük rózsáira, a hagymákat pedig vágjuk fel apróra.Az olajat hevítsük fel, majd a hagymát pároljuk benne üvegesre.Ezután adjuk hozzá a fokhagymát is, és amikor már érződik az illata, a brokkoli rózsákat és a kockára vágott krumplit is adjuk hozzá. Keverjük össze, majd öntsük fel a húsalaplével, VAGY annyi vízzel, hogy ellepje. Ha vízzel öntjük fel akkor, amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a húsleveskockákat. Ezután a fűszerekkel ízesítjük, és puhára főzzük.A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre. A tejfölt a mustárral keverjük simára, majd pár kanállal merjünk hozzá a levesből és kavarjuk össze. Állandó keverés mellett csurgassuk a levesbe, majd pár percig még főzzük.Levesgyönggyel, vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk, tetejére egy kis sajtot szórva.