Csirkemell vadasan

  • 2013.09.20.
  • 7

Nagyon szeretem a vadas mártást, de csak akkor ettem,
ha Édesapám készítette marhanyelvvel. Én nem mertem neki merészkedni marhanyelvet készíteni, ezért csirkemellből készült. Annyira finomra sikeredett, hogy a férjem már "megrendelte" a következő adagot. :) Hozzávalók:- 50-60 dkg csirkemell filé- 1 közepes hagyma- 3 sárgarépa- 2 petrezselyemgyökér- 1 kisebb zeller- 3 babérlevél- 1 ek mustár- só, bors- 2 dl tejszín- kb. 2,5-3 dl húsalaplé (Vagy víz + 1/2 leveskocka)Elkészítés:Megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk a sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a zellert pedig kisebb kockára vágjuk.A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és 1-2 ek olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget is, majd 1-2 percig együtt pirítjuk. Felöntjük annyi húsalaplével, hogy épp csak ellepje a zöldségeket. Ízesítjük sóval, borssal, beledobjuk a babérleveleket és puhára pároljuk a répaféléket.A csirkemellfiléket hosszúkás csíkokra vágjuk, de akár szeletekben is hagyhatjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk majd kevés olajon süssük át a szeletek mindkét oldalát.A megfőtt zöldségekből kivesszük a babérlapit és összeturmixoljuk.Visszatesszük a tűzre, beletesszük a mustárt (ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet tenni bele), esetleg egy kevés cukrot ha szükséges. (én nem tettem bele cukrot, de ha a sárgarépa nem elég édes, akkor lehet.) Forrásig főzzük.A tejszínhez pár kanállal merünk a mártásból, összekavarjuk, majd állandó keverés mellett visszacsurgatjuk a mártásba.A megsült csirkemell filéket beletesszük a mártásba és pár perc alatt összeforraljuk (4-5 perc).Ha szükséges még utánaízesítünk.Mi most főtt tésztával tálaltuk, de lehet zsemlegombóccal vagy krumpligombóccal is.