Túrós-vajas puffancsok

  • 2013.08.30.
  • 6

Trollanyunál láttam meg, igaz ő édes változatban, csokival töltve, készítette el. Úgy is tetszett nagyon, csak a hétvégén valami sósra vágytunk, aztán csakúgy mint Hajniéknál, nálunk is sósan készültek el ezek a finom puffancsok. :)Hozzávalók:- 22,5 dkg juhtúró- 22,5 dkg vaj- kb. 20-25 dkg liszt- kevés só+ kevés reszelt sajt (el is hagyható)Elkészítés:A vajat, túrót és sót jól eldolgozzuk, majd a lisztet is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát. Ha túl ragacsos a massza, akkor még adhatunk hozzá egy kis lisztet. Folpackba csomagoljuk és éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább 3 órára.Másnap kivesszük a hűtőből és 15 percet hagyjuk melegedni.Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszúrjuk tetszés szerinti nagyságú körökre. Én 5 cm átmerőjű kekszkiszúróval vágtam ki.Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, de akár el is maradhat a sajt, mert nélküle is finom.Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt halványsárgára sütöttem.