Szilvás Pavlova torta

  • 2013.08.21.
  • 3

Ez a torta is még tavalyról való, és ez volt az első próbálkozásom, ami a Pavlova tortát illeti. Mondhatom, hogy jól sikerült, kár volt tartani tőle. :) Kívül ropogós, belül krémes, a tejszínnel és a savanykás gyümölccsel jól kiegészítették egymást. Talán egy picit édes volt nekem, de a férjem azt mondta, hogy ez így tökéletes. Hozzávalók:- 4 db tojásfehérje- 20 dkg porcukor- 1 cs vanília- 1 ek étkezési keményítő- 1 evőkanál citromlé
Hozzávalók a töltelékhez:- 4 dl tejszín- pár szem szilvaElkészítés:A tojásfehérjéket a citromlével félkeményre verjük.
Óvatosan, kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot, közben folyamatosan verve tovább a habot. Az utolsó kanál cukorhoz hozzákeverjük a keményítőt, majd addig verjük a habot amíg kemény, fényes hab nem lesz. (Ha felfordítjuk az edényt, a hab nem szabad kiesen!)Egy lapos tepsibe sütőpapírt teszünk és egy tortaforma alja segítségével egy kört rajzolunk. A masszát a körbe halmozzuk, elegyengetjük úgy hogy egy kis pereme legyen és egy kis mélyedés a középen.Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, majd amikor betettük a tepsit a sütőbe vegyük vissza a hőfokot 110 fokra és kb. 1 óra alatt megsütjük/szárítjuk. Ezután lezárjuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni a habot.Ha már teljesen kihűlt a hab, a hideg tejszínt keményre verjük és ráhalmozzuk a torta közepén kialakított mélyedésben, eligazítjuk egy kicsit, majd szilvával (vagy bármilyen idénygyümölccsel) díszítjük.