Kókuszos kosárkák

  • 2013.08.15.
  • 6

Egy kicsit "takarítok" a gépemen és megtaláltam pár tavalyi receptet ami még nem került fel a blogra. Az egyik recept ez lenne, és talán azért nem tettem még közé, mert nem készítettem képet a végeredményről, csak fázisfotókat.(Lemerült a gépem a végére, és a kép elmaradt) Majd ha egyszer újra elkészül, pótolom a kész kosárkákról a képet, most csak fázisfotókkal teszem közé, mert szerintem nagyon finom és kár lenne ha elveszne. :)Hozzávalók:- 1 cs. leveles tészta (45 dkg)- 1 cs. főzhető kókuszos puding- 4 ek cukor- 1 cs vanília cukor- 4,5 dl tej- 4 dkg kókuszreszelék- 5 dkg vajTetejére:- kb 5 dkg csoki- 1 tk olajElkészítés:Először elkészítjük a tölteléket amihez a pudingport elkeverjük a cukrokkal, lassan hozzáadjuk a tejet és csomómentesre kavarjuk. Megfőzzük, levesszük a tűzről és a vajjal simára kavarjuk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és hűlni hagyjuk.A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból, majd szobahőmérsékleten felengedjük. Kibontjuk majd szorosan feltekerjük mint a bejglit.

























Kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk.(12 szeletet kell kapjunk)














Mindegyik szeletet a sodrófával kb. 10 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A muffin-sütő mélyedéseit vékonyan kikenjük vajjal/olajjal (Vigyázzunk, NE túl vastagon, mert akkor csúsznak a tésztalapok és nem tudjuk belenyomkodni) és a tésztaköröket bele helyezzük, nyomkodjuk.Az így kapott kosárkákat megtöltjük a kihűlt kókuszos krémmel, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.A sütőből kivéve, pár perc után a kosárkákat kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.Ezután a csokit vízgőz fölött felolvasztjuk egy tk olajjal, majd egy papírtölcsér segítségével vékonyan becsíkozzuk a kosárkák tetejét.